Almanya`da öldürülen 7 dönercinin davası İKÜ`deki sempozyumda konuşulacak

İstanbul Kültür Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Almanya’daki ‘Dönerci Cinayetleri’ olarak da bilinen NSU (Nasyonel Sosyalist Yeraltı Örgütü) Davasını, davanın Almanya’daki müdahil avukatları ve Alman Konsolosluğundan bir temsilciyle birlikte mercek altına alıyor.

İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) Hukuk Fakültesi, 2000 ile 2007 yılları arasında Almanya’daki farklı eyaletlerde sekizi Türk dönercisi, biri Yunan, biri Boşnak ve biri polis memuru olmak üzere toplam 11 kişiyi öldürmenin yanı sıra 15 soygun ile iki bombalı saldırıdan sorumlu tutulan NSU örgütünün yapılanması, faaliyetleri ve dava süreci hakkında bilgi vermek amacıyla bir sempozyum düzenliyor.

NSU Davası kapsamında “Alman Hukuku’nda kamu davasına katılma”, “Türk Hukuku’nda kamu davasına katılma”, “Alman Hukukunda Ceza Muhakemesinin yürüyüşü” ve “Türk Hukukunda Ceza Muhakemesi’nin yürüyüşü” gibi konu başlıklarının tartışılacağı sempozyumda Almanya Barosu’ndan müdahil avukatlar Av. Onur Özata, Av. Dr. Hayriye Yerlikaya-Manzel, Av. Dr. Martin Manzel,  İKÜ Hukuk Fakültesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Özge Sırma Gezer ile Dr. Öğr. Üyesi Yasemin Filiz Saygılar Kırıt ve Alman Konsolosluğu’ndan Kültür ve Basın Konsolosu Meik Clemens Laufer konuşmacı olarak yer alacak.

29 Mart Perşembe günü 10.00-13.00 saatleri arasında İKÜ Şirinevler yerleşkesinde gerçekleşecek sempozyumda, NSU Örgütünün Almanya’daki yapılaşması, faaliyetleri ve dava süreci hakkında da güncel bilgiler paylaşılacak.