İKÜ`lü Eğitimciler, Türkiye`de İlk Defa İş Dünyasına Açılacak

İstanbul Kültür Üniversitesi Eğitim Fakültesi, öğretmen adaylarının yaşadığı istihdam sıkıntılarından yola çıkarak onlar için alternatif olabilecek yeni bir iş modeli kurguladı. Türkiye'de ilk defa global bir otel markası ile bu çerçevede imzalanan anlaşma sayesinde pedagojik eğitim almış öğrenciler, Haping Sea Garden Hotel'in Bodrum'da bulunan tatil köyünde hem eğitim sektörü dışında farklı bir sektörü yakından tanıma imkanı bulacak hem de uzmanlık alanları olan çocuklarla vakit geçirecekler.

Tatil köyü olarak Türkiye’de 25 yıldır faaliyet gösteren Haping Sea Garden Hotel ile imzalanan anlaşma çerçevesinde, mülakatı başarıyla geçen pedagojik eğitim almış öğrenciler, yaz aylarından çocuk ve gençlik kulübünde çalışacaklar. Bu anlaşma ile öğrencilere yaz boyu istihdam olanağı sunulacağının altını çizen İKÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özge Hacıfazlıoğlu, "Eğitim Fakültesi olarak biz, öğretmen yetiştirmede kendimize özgü uygulama odaklı bir model kurguladık. Bu model kapsamında iş dünyasıyla da sinerji kurmaya yönelik çalışma yapıyoruz. Yaz döneminde maalesef okullarımızın çoğu kapalı. Tatil köyü ile imzaladığımız protokol kapsamında öğrencilerimiz yaz boyunca istihdam imkanına sahip olacaklar" dedi.

"İş Dünyasını Tanımalarını İstiyoruz"

Protokol kapsamında öğretmen adaylarının iş dünyasıyla tanışacaklarına dikkat çeken Prof. Dr. Özge Hacıfazlıoğlu, "Öğrencilerimiz belli dönemlerde okullarda küçük çaplı çalışmalar yapsalar da biz istiyoruz ki iş dünyasıyla da haşır neşir olsunlar. Neler yapılıyor, uygulamalar nasıl, insan kaynakları nasıl yönetiliyor, işleyiş nasıl; bu süreçle ilgili bir farkındalıkları olsun. Bu nedenle biz bu modele 'iş dünyası ile sinerji ağı' adını verdik" diye konuştu. Öğretmen istihdamının kısıtlı olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Hacıfazlıoğlu, "Onlara alternatif bir yol olduğunu göstermek istiyoruz. Sadece turizm değil, sektörle işbirliği anlamında farklı çalışmalarla onlara kariyer yollarında alternatif yolları açmaya çalışacağız. Farkındalığın onların öğretmenliğine katkı sağlayacağını düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

"Öğretmen Çocuğun Olduğu Her Alanda Çalışabilir"

Bir öğretmenin çocuğun olduğu her alanda çalışabileceğini söyleyen İKÜ Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Toran, "Öğrencilerimizi uluslararası çocuk hakları sözleşmesine uygun olarak yetiştirerek öğretmen yapmak istiyoruz. Bu nedenle öğrencilerimizin çocukla ilgili her alanda çalışabileceğini söylüyoruz. Öğretmen, birçok disiplini bir araya alarak pedagojik sürecini tamamlıyor. Onlar, atama bekleme yerine farklı disiplinlerle çocuklara pedagojik araçlar üretebilirler. Biz de bu noktada kendilerine fırsatlar sunuyoruz.  Bu projeyle öğrencilerimize, yeni bir istihdam alanı yaratmaya çalıştık" şeklinde konuştu.

Üç Ayrı Bölümden Öğrenci Alınacak

Çocuk ve gençlik kulübünde çalışmak için mülakata giren öğrencilerden İKÜ Okul Öncesi Öğretmenliği son sınıf öğrencisi Şevval Ağıllı (21), işi kariyeri için bir fırsat olarak değerlendirdiğini söyledi. Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü 1. sınıf öğrencisi Neslihan Baytekin (19) ise "İşi tercih etme nedenim ilerleyen yıllarda bana okuduğum bölümle ilgili yardımcı olacağına inanıyor olmam. Çünkü pedagog olmak istiyorum. Çocukları gözlemleyebilmek ve tanımak açısından bu işin önemli olabileceğini düşünüyorum" dedi.