İKÜ Çoksesli`den Amerika Çıkartması

İstanbul Kültür Üniversitesi Çok Sesli Korosu, yoğun çalışmalar sonucu sahneledikleri “Anadolu Çalışmaları” ile 21-30 Nisan 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilen Amerika seyahatinden ülkemiz ve üniversitemizin tanıtımına büyük katkıda bulunarak ve bizleri gururlandırarak döndü.

Daha önce de birçok başarılı işe imza atan İKÜ Çoksesli Korosu, 2013 yılında gerçekleşen Perugia Üniversitesi (İtalya) ve 2016 yılında gerçekleşen Yale Üniversitesi (CT, ABD) konserleri ve atölye çalışmalarının ardından, üçüncü yurtdışı etkinliğini Amerika’nın Chicago kentinde gerçekleştirdi.

Koro şefimiz Ömer Yusuf Topçu yönetimindeki İKÜ Çoksesli tüm konser ve atölye çalışmalarında “Anadolu Çalışmaları” kapsamında altı aylık bir zamanda gerçekleştirdiği Anadolu halk şarkıları, ağıtları ve aksak ritimler başlığı altında 32 Anadolu şarkısını teksesli ve çoksesli olarak seslendirdi ve bazı eserleri katılımcılara öğretti.

‘Chicago Konserleri ve Atölye Çalışmaları’ kapsamında düzenlenen çeşitli konser ve atölye çalışmasında boy gösteren ekibimiz, çalışmaları ile müzikseverlerden tam not alarak göğsümüzü kabarttı.

Etkinlik programı ve detaylı bilgiye buradan erişebilirsiniz…