Kayıt İşlemleri Hakkında

EK KONTENJAN KAYIT İŞLEMLERİ

Ek kontenjan yerleştirme sonucu neticesinde İstanbul Kültür Üniversitesi'ne yerleşen öğrencilerin aşağıdaki belgelerle birlikte Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı'na başvurarak kayıt işlemlerini tamamlaması gerekmektedir.

1. Nufüs cüzdan fotokopisi
  2. Lise diploması veya yerine geçen geçici mezuniyet belgesinin aslı ya da “kaçıncı kez verildiğini” belirtmek koşuluyla diplomasını kaybedenlere mahsus belgenin aslı,
  3. ÖSYS sonuç belgesinin çıktısı,
  4. 6 adet 4,5 x 6 cm ebadında vesikalık fotoğraf,
  5. İngilizce’den muafiyet için varsa son iki yıla ait TOEFL, YDS, FCE, CEA belgelerinin aslı ya da başka bir üniversiteden alınmış son üç yıla ait İngilizce Hazırlık Programı Başarı Belgesi,
  6. 1994 ve öncesi doğumlu erkek öğrenciler için ilgili askerlik şubesinden alınacak, “askerlik işlemleri yönünden bir sakıncası olmadığına dair” yeni tarihli belge veya tercih belgesi,
  7. Engelli öğrenciler için engel oranını gösteren sağlık raporu,
  8. Daha önce başka bir üniversitede eğitim görmüş veya kayıt sildirmiş öğrenciler için ders içerikleri ve transkript belgesinin aslı,

Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri, Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği ve Uçak Teknolojisi programlarına kayıt yaptıracak öğrencilerin ÖSYS 2016 Tercih Kılavuzunda belirtilen belgeleri Öğrenci İşlerine ibraz etmesi gerekmektedir.

YATAY GEÇİŞ KAYIT İŞLEMLERİ

Yatay geçiş başvuru sonuçları neticesinde İstanbul Kültür Üniversitesi'ne yerleşen öğrencilerin, 6 adet 4,5 x 6 cm ebadında vesikalık fotoğrafla Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı'na başvurması yeterlidir. Başvuru esnasında sunduğu belgelerde eksiklik varsa, eksiklerini tamamlayarak kayıt sırasında ibraz etmesi gerekmektedir.