İKÜ Senato Açıklaması Hk.

İstanbul Kültür Üniversitesi Senatosu olarak; 15 Temmuz 2016 günü ülkemizde yaşanan menfur kalkışmayı en güçlü şekilde telin ediyoruz.

Silahlı Kuvvetlerimiz içerisine sızmış küçük bir grup tarafından düzenlendiği anlaşılan bu alçak girişimin, başta Gazi Meclisimiz olmak üzere sivil ve askeri noktalara yapmış olduğu hain saldırılar, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin gerçek ruhunu ve sağduyusunu taşıyan büyük bölümü ile kahraman güvenlik güçlerimiz ve laik, demokratik Atatürk Cumhuriyeti’nin yılmaz savunucusu olduğunu gösteren yüce milletimiz tarafından kısa sürede püskürtülmüştür.

Çatışmalar sırasında hayatını kaybeden güvenlik güçlerimize ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve tüm milletimize baş sağlığı diliyor; şehitlerimize, gazilerimize ve demokrasimizi korumak için fedakârca görev yapan tüm kamu personeline minnetlerimizi arz ediyoruz.

İstanbul Kültür Üniversitesi; her zaman olduğu gibi, tüm mezunları ve mensuplarıyla birlikte; devletimizin, seçilmiş parlamentomuzun, meşru hükümetimizin, tam bağımsızlığımızın, anayasal düzenimizin ve aziz milletimizin kararlılıkla yanındadır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
T.C. İstanbul Kültür Üniversitesi Senatosu

T.C. İstanbul Kültür Üniversitesi'nin ilgili gazete ilanı için lütfen tıklayınız.