Doğru Tercih Bursu

Doğru Tercih Projesi, İstanbul Kültür Üniversitesi’nin 15 yıldır yürüttüğü Sosyal Sorumluluk Projesi olarak milyonlarca üniversite adayına hizmet ediyor.

İstanbul Kültür Üniversitesi; öğrencilerin Doğru Tercih yapması için bu yıl ise; Kariyer Planlama ve Doğru Tercih Seminerleri ile kariyer Planlamanın ve kişisel gelişime yatırımın önemini anlatıyor, Kültür’lü Meslek Akademileri ile öğrencilere bölümleri deneyimletiyor, Kültür Elçileri ile öğrenci deneyimlerini aday öğrencilere aktarmalarını sağlıyor ve benzeri organizasyonlar gerçekleştirerek Doğru Tercih için tüm ihtiyaçları gidermeye gayret gösteriyor.
Tercih Dönemi yaklaşırken, tüm bu etkinliklere ek olarak, kişiye özel Kariyer ve Tercih Danışmanlığı hizmeti vermeye başlayan Doğru Tercih Projesi kapsamına bu yıl bir de Doğru Tercih Bursu eklendi.

Her yıl 500.000’den fazla üniversite öğrencisi ve 150.000’den fazla üniversite mezunu, Yanlış Tercih yaptıkları için tekrar sınava giriyor.

Bu sayılara baktığınızda, üniversite öğrencilerinin yarısı tekrar sınava giriyor diyebiliriz.
Doğru Tercih Bursu; gençlerin erken yaşta doğru meslek seçmelerini teşvik edip, hayatlarının en az 45 yılı çalışacakları işlerinde daha mutlu ve başarılı olmalarına destek olmayı hedefliyor.
Türkiye’de tüm üniversitelerin tüm bölümlerinin Özel Yetenek Sınavı ile öğrenci aldığı hayal edilerek kurgulanan Doğru Tercih Bursu ile amaç, kendini tanıyan ve kendine uygun mesleği bulan gençlerin, yeteneklerine uygun bölümlerde daha fazla burs ile okumalarını sağlamak.
Bir diğer amaç ise, bu süreçte kendine uygun mesleği bilmeyen gençlerin de Doğru Tercih yapmalarına destek olarak kendilerini tanımalarını ve en başarılı olacakları meslekleri seçmelerini sağlamaktır.

Doğru Tercih Bursu, bir üniversite başvuru süreci değil, gençlerin doğru meslek tercihlerini teşvik eden sistemdir.

* DOĞRU TERCİH BURSU HAKKINDA AYRINTILI BİLGİ ALMAK İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ.