Temel Kotil Thy`nin Başarısını Öğrencilere Anlattı

İstanbul Kültür Üniversitesi tarafından düzenlenen 'Türk Hava Yolları’nın Dünya Çapındaki Başarısı' konulu konferansa katılan Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil, THY'nin başarısını öğrencilere anlattı.

27 Nisan 2016 tarihinde İstanbul Kültür Üniversitesi Akıngüç Oditoryumu’nda gerçekleştirilen tören İKÜ Rektörü Prof. Dr. S. Semahat Demir’in açılış konuşmasıyla başladı. Sahip olduğu genç ve dinamik filosuyla dünyada en fazla noktaya uçuş yapan Türk Havayolları’nın başarısının gururlandırdığını belirten Rektör Demir şunları söyledi:
“Yoğun programlarına rağmen bugün bizlerle birlikte olan Türk Havayolları Genel Müdürü Sayın Temel Kotil’e huzurlarınızda teşekkürlerimi sunmak isterim.Biz de İstanbul Kültür Üniversitesi olarak havacılık hizmetlerinin ekonomiye katkısı bilinciyle, İşletmecilik ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokullarımızın bünyesinde “Havacılıkta Yer Hizmetleri Yönetimi”, “Hava Lojistiği” ve “Uçak Teknolojisi” programlarımızda eğitim veriyoruz.  Sevgili öğrencilerim Sizler havacılık hizmetlerinde geleceğin liderlerisiniz. Ayrıca Türk Hava Yolları’yla 2 Mart 2016’da Frankfurt-İstanbul seferinden üniversiteme gelince, hemen “Kabin Hizmetleri” programının açılması için acilen çalışma yaptırdım ve gerekli bütün altyapı çalışmalarını gerçekleştirdik. 23 Mart 2016’da Yükseköğretim Kurulu, 2016 Eylül ayında  Kabin Hizmetleri Programımızın başlamasını onayladı. Sayın Temel Kotil gibi önemli isimleri, üniversitemizde ağırlayarak, öğrencilerimizle bir araya gelmelerini ve ilham kaynağı olmalarını sağlıyoruz.Sayın Kotil’in engin bilgi birikimi ve deneyiminden bugün hepimizin çok şey öğreneceğini düşünüyorum.”

(THY) Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil, konferansta yaptığı konuşmada havalimanları ile ilgili sayısal bilgiler paylaştı. Dünyanın en büyük havaalanının 100 milyon yolcu sayısı ile Atlanta Havaalanı olduğunu anlatan Kotil, bu sayıya rağmen havaalanının yüzde 1 oranında büyüdüğünü kaydetti. Atatürk Havaalanı’nın ise büyüme oranının yüzde 13 olduğuna vurgu yapan Kotil, "2025 yılında dünyanın üçüncü büyük havaalanı yeni yapılan 3. havaalanı olacak. 2035’te ise 3. havaalanı 260 milyon yolcu ile birinci olacak." dedi.