İstanbul Kültür Üniversitesi’nden Dev Kültür Hizmeti

Vasfi Mahir Kocatürk'ün, bir ömür boyu çalışarak hazırladığı anıt eseri BÜYÜK TÜRK EDEBİYATI TARİHİ, 46 yıl aradan sonra yeniden yayınlandı. İstanbul Kültür Üniversitesi Mütevelli Heyet Onursal Başkanı Fahamettin Akıngüç'ün, 1941-1943 dönemi, Eskişehir Lisesi'nden edebiyat öğretmeni de olan Vasfi Mahir Kocatürk, bu en önemli eserinin yayınlanışını ne yazık ki görememiş; eser, yazarının vefatından sonra 1964 ve 1970 yıllarında iki kez basılmıştı. Üniversite ve araştırma kütüphaneleri ile ilgililerine ulaştırılmak üzere İstanbul Kültür Üniversitesi tarafından prestij baskı olarak sınırlı sayıda yayımlanan BÜYÜK TÜRK EDEBİYATI TARİHİ, metin merkezli ve eleştirel yaklaşımı ile alanının en özgün örneklerinden biridir.