3 Kita – 9 Ülke İKÜ Oryantasyonunda

3 kıta 9 ülke ve 18 üniversiteden İKÜ’ye gelen değişim öğrencileri için Avrupa ve Uluslararası İlişkiler Merkezi (AVUMER) tarafından 24 – 29 Ocak 2016 tarihleri arasında kültürel ve akademik içerikli oryantasyon programı gerçekleştirilmiştir.

Açılış konuşmasının Rektörümüz Prof. Dr. Sıddıka Semahat Demir tarafından yapılan oryantasyon programında İKU’da yaşam ve eğitim, Türkiye – Avrupa Birliği ilişkileri, değişim öğrencilerinin Türkiye’de tabii oldukları uygulamalar hakkında bilgilendirme sunumları ile birlikte değişim öğrencilerinin aktif katılımlarıyla Büyük Resim Çalıştayı, Türk Yemekleri Atölyesi gerçekleştirildi.

Ayrıca öğrencilerimizin Istanbul’u ve Türk kültürünü tanımaları için Topkapı Sarayı, Ayasofya Müzesi, Yerebatan Sarnıcı, Gülhane Parkı, Miniatürk’e geziler düzenlenmiş, dünyanın ilk yeraltı metrosu olan Tünel’i kullanmaları sağlanmıştır.
Oryantasyon programı öğrencilerin yorgun ama bir o kadar gülen yüzleri ile tamamlanmıştır.