Avrupa Staj Konsorsiyumu II. Üst Yönetim Toplantısı İstanbul Kültür Üniversitesi’nde Gerçekleştirildi.

İstanbul Kültür Üniversitesi, İstanbul Şehir Üniversitesi, Kadir Has Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi, Üsküdar Üniversitesi ile İstanbul Sanayi Odası, Türkiye Bilişim Vakfı ve Türk Kültür Vakfı-AFS ortaklığında ön lisans, lisans ve lisansüstü öğrencilerine yurt dışında staj imkanı sunarak, ihtiyaç duyulan iş gücü profiline uygun nitelikli mezunlar yetiştirmek amacıyla oluşturulan Avrupa Staj Konsorsiyumu’nun II. Üst Yönetim Kurulu Toplantısı İstanbul Kültür Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Üniversitelerimizin Rektör ve Rektör Yardımcıları ile İstanbul Sanayi Odası, Türkiye Bilişim Vakfı ve Türk Kültür Vakfı’nın Yönetim Kurulu ve Avrupa Staj Konsorsiyumu Yönetim Kurulu üyelerinin katıldığı toplantıda Konsorsiyumun hedeflerini gerçekleştirme yolundaki ilerleyişi ve süreç boyunca karşılaşılan zorluklarla çözümleri konuşuldu. Toplantıda konuşan Rektörlerimiz, gençlerin, farklı perspektif ve bakış açılarını yurt dışı tecrübeleri ile kazanacaklarının altını çizdi.

Avrupa Staj Konsorsiyumu Yönetim Kurulu Başkanı ve İKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sermin Örnektekin, Avrupa Staj Konsorsiyumu’nun yaptığı çalışmalar hakkında katılımcılara bir sunum yaptı. Prof. Dr. Örnektekin, devam eden projenin birinci döneminde proje hedeflerinde %100 başarı sağlandığını belirtti. Öğrencilerden ve staj yaptıkları kurumlardan alınan raporlara göre, projenin büyük oranda  öğrenci ve işveren memnuniyeti sağladığını sözlerine ekledi.