İstanbul Kültür Üniversitesi Türk Halk Müziği Korosundan Muhteşem Konser

İKÜ THM korosu tarafından Şef Bülent Kılıçaslan yönetiminde Elif Ertürk’ün sunumuyla düzenlenen “Türkülerle Yörelerimiz” konseri 5 Mayıs 2015 tarihinde Akıngüç Oditoryum Ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi. Üniversitemiz öğretim üyelerinden, çalışanlarından, öğrencilerinden ve öğrenci velilerinden oluşan İKÜ Ista THM korosu, ülkemizin tüm zenginliklerini içeren yörelerimizden türküler seslendirdi.

Rektörümüz Prof. Dr. S. Semahat Demir ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr.Mahmut Paksoy’un da katılım gösterdiği konserin sonlarına doğru Rektörümüz Sayın Semahat Demir, koro ile birlikte türküler seslendirdi.  Kendisinin de solo yapmaya söz verdiğini ancak akademik iş yoğunluğundan zaman ayıramadığını belirten Rektörümüz, türkü söylemenin uzun uğraş ve emek istediğinin altını çizdi.  Rektörümüz; yirmi beş yıl Amerika’da kaldığı süre içerisinde, on iki yıl Türk Halk Müziği korosunda yer aldığını belirterek öz kültürümüzü anlama yolunun türkülerden geçtiğini vurguladı.