Terapist Dostlar

ABD’deki öğrencilerin yakından tanıdığı ‘köpek terapisi’ ilk kez Türkiye’de üniversite öğrencileri için İstanbul Kültür Üniversitesi’nde gerçekleştirildi. İKÜ Öğrencilik Yaşamı Birimi ve Kariyer ve İş Dünyası İlişkileri Birimi tarafından düzenlenen  Antistress Day etkinlikleri kapsamında öğrenciler, finaller öncesi köpek terapisiyle stres attı.

Üniversitenin bahçesine önce Venüs ve Sunny geldi. Ardından etkinliğin diğer elemanları Yuki ve Millie dahil oldu. Köpeklerin etrafını çeviren öğrencilerden bazıları korktu, bazıları ise peşlerinden ayrılmadı.

Etkinliği düzenleyen İKÜ Öğrencilik Yaşam Birimi Başkanı Gülsüm Gökgöz, etkinliğin amacını şöyle özetledi: “ABD’de son yıllarda yapılan çalışmalardan bir tanesi, bu. Uzun bir eğitim-öğretim döneminden çıktık. 8 aydır çocuklar tamamen materyalist bir dünyada, performansa dayalı bir takım faaliyetlerde bulundular. Sınavlara giriyorlar, atölye çalışmaları yapıyorlar, proje hazırlıyorlar, sunuyorlar. Büyük bir stres içindeler. Hayvanlarla beraber olmak, karşılıklı sevgiyi verebilmek insanları çok rahatlatan bir olay. Bugün burada terapi köpekleri var. İlk kez böyle bir etkinlik gerçekleştiriyoruz. Öğrenciler, köpeklerle beraber doğada oldular. Karşılıksız sevgi verdikleri bir buçuk saat içinde kendilerinden başka canlıların varlığını, insan olarak birarada bulunma nedenlerini ve paylaşma yetkinliklerini bir kere daha duyumsadılar. Etkinliğin ikinci seansında Psikoloji Bölümü öğretim üyesi psikoterapist Yard. Doç. Aysın Turpoğlu Çelik’le stresin kaynakları, vücudumuza etkileri ve gevşeme teknikleri üzerine çalıştılar. Son seansta ise Erkan Horzum eşliğinde bahçede yalın ayak odaklanma, rekabetle başa çıkma, talimat alma ve  rahatlama çalışmaları ile oyunlar oynadılar. Umuyorum ki tüm öğrencilerimizi biraz da olsa rahatlattık ve mutlu ettik."