ÖĞRETİM ÜYEMİZİN BÜYÜK BAŞARISI

Türkiye Bilimler Akademisi’nin (TÜBA) 2015 yılı ‘Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödülü’nü (GEBİP), İstanbul Kültür Üniversitesi Beyin Dinamiği Kognisyon ve Karmaşık Sistemler Araştırma Merkezi’nde görevli, Fen-Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Bahar Güntekin kazandı. Ödül, Mayıs ayı içerisinde Ankara’da gerçekleştirilecek olan bir törenle kendisine takdim edilecektir.

TÜBA GEBİP:  Üstün nitelikli bilimsel çalışmalarıyla öne çıkan genç bilim insanlarını, araştırmalarında ve kendi araştırma gruplarını geliştirmede desteklemek ve ülkemizdeki genç bilim insanlarını üstün başarılı araştırmalara özendirmek amacıyla yürütülen Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanlarını Ödüllendirme Programı (GEBİP) 39 yaşından genç araştırıcılara verilmektedir. Ödül sahiplerine ayrıca 3 yıl süreyle projelerinde kullanılmak üzere her yıl 20 bin lira mali destek, tez aşamasındaki doktora öğrencilerine ise her yıl 6 bin lira ek destek sağlanmaktadır.