Genç Türkiye Zirvesi

165 ülke ve Türkiye’nin 81 ilindeki üniversite gençliğinin temsilcisi olan öğrenciler ve profesyonel gençler, ülkelerinin geleceğine yön vermek için her yıl Genç Türkiye Zirvesi’nde bir araya gelmeye devam ediyor.

“Girişimci Genç, Güçlü Türkiye” ana teması ile 10 – 11 – 12 Nisan 2015 tarihlerinde İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde düzenlenen “Genç Türkiye Zirvesi” seçilmiş 3000’den fazla öğrencinin ve genç profesyonelin katılımıyla gerçekleştirildi.
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi, Huawei Türkiye Genel Müdürü Zhao Gang, Dalgakıran Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Dalgakıran, İBB Genel Sekreteri Dr. Hayrı Baraçlı’nın ve çok sayıda alanında uzman isimlerin, üst düzey yöneticilerin, akademisyenlerin katıldığı Genç Türkiye Zirvesi’ne katılım gösteren Rektörümüz Prof. Dr. Sıddıka Semahat Demir; “Kadın Girişimci ve Mutlu Türkiye” panelinde oturum başkanlığı yaparak, Üniversitelerin Girişimcilik üzerine yapmaları gerekenlerin üzerinde durdu ve İKÜ girişimcilik ve kadın çalışmaları hakkında detaylı bilgi verdi.

Harvard Üniv. Genç Akademi Üyesi ve MIT’de Koch Kanser Enstitüsünde Araştırmacı Dr. Canan Dağdeviren, Kliksa Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan, KAGİDER Yönetim Kurulu Başkanı Gülden Türktan ve Doğan TV Holding Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ’ın panelist olarak katıldığı  ’’Kadın Girişimci ve Mutlu Türkiye’’ oturumunda; kadın girişimcilerin ülkemiz ekonomisine katma değeri konuşularak, son yıllarda kadın istihdamını artırmaya yönelik proje ve programlar önem kazanmış, özellikle kadın girişimciliği konusunda kamu, sivil toplum ve özel sektör kuruluşları tarafından yürütülen program ve projelerde görülen artışların altı çizildi.