AB H2020 Programı Sosyal Bilimler Alanı Uluslararası Proje Pazarı Etkinliği

18 Şubat 2015 tarihinde İstanbul Kültür Üniversitesi ev sahipliğinde, TÜBİTAK ve Sabancı Üniversitesi işbirliği ile AB H2020 Sosyo-Ekonomik ve Beşeri Bilimler Alanı çerçevesinde çok sayıda yabancı ve Türk kuruluşlardan temsilcilerin katılacağı uluslararası proje pazarı etkinliği düzenlenecektir. 10 Aralık 2014 tarihinde açılan ve 28 Mayıs 2015 tarihinde kapanacak olan çağrı başlıkları kapsamında proje konsorsiyumlarının kurulacağı etkinlikte; aşağıda yer alan araştırma alanlarında ikili görüşmeler gerçekleştirilecektir.

Bilgi İletişim tabanlı uygulamaların yönetimi/yönetişim sistemi içinde yaygınlaştırılması, sosyal tabanlı yenilikçi uygulamalar, kültürel valıkların korunması konusunda djital ve yenilikçi uygulamalar, Avrupa Kültür Mirası değerlerinin korunmasında bilgi-iletişim teknolojilerinin rolü, Avrupa bölgesel şehircilik politikalarında Avrupa algısının geliştirilmesi, Avrupa toplumlarında yenilikçi uygulamaların geliştirilmesinde Sosyal Bilimler ve Bilgi-iletişim teknolojileri etkileşimi, küresel dünyada Avrupa’nın rolü, Uluslararası kriz yönetiminde Avrupa perspektifi ve yenilikçi uygulamalar, AB’nin komşu ülkelerle ilişkileri, AB’nin dış ilişkilerinde bilim diplomasisi, Avrupa’da hayat boyu öğrenme politikalarında yenilikçi ve ICT tabanlı uygulamalar, Avrupa’da toplumsal değişimlerde gençlerin eğitimi ve yenilikçi yöntemler.

Etkinlikte; yukarıdaki konu başlıklarına dair detaylı bilgiyi Avrupa Komisyonu yetkililerinden edinebilir, proje fikirlerinizi sunup ortak arayabilir veya ortak arayan konsorsiyum koordinatörleri ile ikili görüşmeler yapabilirsiniz.

Etkinliğe kayıt olmak, detaylı bilgi edinmek ve ikili görüşmelere katılmak için lütfen tıklayınız.

Etkinliğe Türkiye’den ve Avrupa’dan katılmak isteyen sınırlı sayıda araştırmacının  seyahat desteklerinden faydalanması mümkün olacaktır. Söz konusu desteklerden faydalanmak için ilgilendiğiniz konu başlığı ve/veya proje fikrinizi belirleyip burcu.dogan@tubitak.gov.tr, aia@sabanciuniv.edu ve s.goksu@iku.edu.tr  adreslerine destek talebinizle beraber 28 Ocak 2015 tarihine kadar bildirmeniz gerekmektedir. Sınırlı sayıda destek verileceğinden başvurularınızı en kısa sürede tamamlamanız önerilmektedir.