İKÜ, İnovasyon Haftası'na 2 Ayrı Proje İle Yer Aldı

İstanbul Kültür Üniversitesi 4-6 Aralık 2014 tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen İnovasyon Haftasında 2 ayrı proje ile yer aldı.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından; Ekonomi Bakanlığı desteğinde gerçekleşen etkinlikte Mühendislik Fakültesi’nden İnşaat ile Elektronik Mühendisliği Bölümü “Sarsma Tablası üzerinde yerleştirilmiş yapı modelleri ve dinamik hareketlerin izlenmesi için kablosuz sensörlerle veri alınması” projesiyle katıldı.

Pek çok üniversitenin de yer aldığı İnovasyon Haftasında İKÜ Mimarlık Bölümü lisans öğrencisi Yağmur Turgay da  “Yerden Kumandalı ve Kamera Sistemli Kule Vinç Yapılanması” projesini sundu.

İnovasyon Haftası kapanış toplantısına katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi İKÜ standını ziyaret ederek Rektörümüz Prof. Dr. Sıddıka Semahat Demir’den projeler hakkında bilgi aldılar.