Önlisans

Çalışma Şekli Ölçme ve Değerlendirme Program Etkinlikleri
Yerleşme Şartları Mezuniyet Koşulları İletişim Bilgileri

Program Amacı

Bilgisayar Programcılığının yazılım, web tasarım, veri tabanı, donanım gibi çeşitli alanlarında görev alabilecek yeterli bilgi, beceri ve çalışma disiplini ile donatılmış, etik değerleri özümsemiş, sorumluluk aldığı görevlerinin yanında dünyadaki gelişmeleri de  takip eden ve öğrenmenin sürekliliğine inanmış yeni teknolojilere açık çağdaş programcılar yetiştirmektir.

Kuruluş

Bilgisayar Programcılığı programı, 9 Temmuz 1997 tarihinde 4281 sayılı kanun ile faaliyete geçen İstanbul Kültür Üniversitesi'nin Meslek Yüksekokulu bünyesinde kurulmuştur. 1997 yılından 1999 yılına kadar Şirinevler Ana binada, 1999-2005 yılları arası Şirinevler Fen-Edebiyat Fakültesi binasında, 2005 yılından 2009 yılına kadar ise Şirinevler Meslek Yüksekokulu binasında eğitim vermiştir.  2009-2010 öğretim yılından itibaren İncirli Yerleşkesinde eğitimine devam etmektedir.

Kazanılan Derece

2 yıllık eğitim planında yer alan bütün dersleri başarıyla tamamlayan, en az 120 AKTS'ye sahip öğrencilere Bilgisayar Programcılığı alanında önlisans derecesi verilir.

Öğretim Dili

Çalışma Şekli

Tam zamanlı

Yerleşme Şartları

Bilgisayar Programcılığı  programına ÖSYM tarafından yapılan Merkezî Yerleştirme Sınavı ile 70 öğrenci alınır. Merkezî Yerleştirmede adaylar Bilgisayar Progarmcılığı  Programına, TYT puanları, yükseköğretim programları ile ilgili tercihleri ve bu programların kontenjan ve koşulları göz önünde tutularak ÖSYM’ce yerleştirilir. Bilgisayar Programcılığı Programına yerleştirilen öğrencilerin kayıtları ÖSYM’nin belirlediği takvim çerçevesinde Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından yapılır.

Prog. Kodu Puan Türü Prog. Adı İndirim Oranı 2018 Kont. 2017 Baş. Sır. 2017 Tab. P. 2018 Prog. Ücr.
203050441 TYT Bilgisayar Programcılığı Burslu 7 398.238 264,046 0,00 ₺
203050459 TYT Bilgisayar Programcılığı %50 İndirimli 39 1.270.614 183,099 11.000,00 ₺
203090121 TYT Bilgisayar Programcılığı %75 İndirim 24 Yeni Yeni 5.500,00 ₺

Kontenjan ve Ücret ayrıntıları için lütfen tıklayınız.

Çift Anadal - Yandal

Bilgisayar Programcılığı programı öğrencilerinin diğer önlisans programları ile Çift Anadal Olanağı bulunmaktadır. Detaylı bilgi için program başkanlığından bilgi alınabilir.
Bilgisayar Programcılığı programı öğrencileri aşağıdaki programlarda çift anadal yapabilir.

Optisyenlik

Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik

Turizm ve Otel İşletmeciliği

Staj

Toplam 40 işgünü staj zorunluluğu vardır. Bu stajlar birinci yılın sonunda 20, ve ikinci yılın sonunda 20 işgünü olmak üzere yapılacağı gibi toplam 40 işgünü olarak 2. yılın sonunda da yapılabilir.

Staj ile ilgili detaylı bilgilere ulaşmak için lütfen tıklayınız.

Mezuniyet Koşulları

Programda mevcut olan toplam120 AKTS karşılığı derslerin tümünü başarıyla
tamamlamak için 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı not ortalaması elde etmek gerekir.

Uluslararası İşbirliği

Üniversitemizin ERASMUS ofisi vasıtasıyla, başarılı öğrencilerimizin Erasmus öğrenci hareketliliği ve Erasmus öğrenci staj hareketliliği programları ile yurtdışına gitmelerine fırsat verilmektedir.

Partner üniversiteler için tıklayınız.

Mezunların İstihdam Profilleri

Mezunlarımız başta iletişim ve finans kuruluşları olmak üzere  tüm kurum ve kuruluşların bilgi teknolojileri ve alt yapısının projelendirilmesinde, kurulumunda, işletilmesinde, teknik servis hizmetlerinde, yazılım ve web tasarım şirketlerinde; tekniker, teknik destek uzmanı, sistem uzmanı, satış uzmanı, yazılımcı uzman ve orta kademe yönetici olarak çalışmaktadırlar.

Üst Derece Programlara Geçiş

·  Bilgisayar Bilimleri

·  Uzay Mühendisliği

·  Yazılım Mühendisliği

Lisans Programları'na Dikey Geçiş Sınavı(DGS) ile dikey geçiş yapabilirler.

Sunulan Olanaklar

Bilgisayar Programcılığı programında derslerimiz en yeni teknolojilerle donatılmış bilgisayar laboratuarlarında, en güncel programlar kullanılarak, proje ve ödev uygulamaları ağırlıklı, sektör  deneyimi olan öğretim elemanı kadromuzla yapılmaktadır. Ayrıca 40 işgünü zorunlu staj uygulamamızla öğrencilerimiz okulda öğrendiklerinin  piyasalardaki  uygulamalarını öğrenme imkanı bulmaktadırlar.

Program Etkinlikleri

Eğitim dönemimizde piyasalardaki önemli kurum ve kuruluş yetkilileri ile görüşerek onlarla öğrencilerimizi bilgilendirecek seminer ve konferanslar düzenlemekteyiz. Ayrıca uzman yetkililerden 2 yıllık mezunların bilişim sektöründeki istihdam koşullarını ve elemanlarında aradıkları nitelikleri  öğrencilerimize anlatmalarını ve aydınlatmalarını istiyoruz.Hedefimiz  bu kuruluşlarla ortak projelerde yer alarak öğrencilerimizi aranan elemanlar olarak mezun etmek olacaktır.

Program Başkanı: Murat TEKİN
Tel:212 498 49 71