Lisans
Sanat ve Tasarım Fakültesi
Sinema ve Televizyon
Anlık RSS Bilgilendirmesi İçin Tıklayınız.Düzenli bilgilendirme E-Postaları almak için listemize kaydolabilirsiniz.


Dünya Mutfak Kültürleri

Ders KoduYarıyıl Ders Adı T/U/L Türü Öğrenim Dili AKTS
BES0003 Dünya Mutfak Kültürleri 2/0/0 SAD Türkçe 2
Dersin Amacı
Öğrenci, ülkelerin kültürlerini öğrenir, kültürel farklılıkları, kültürlerin mutfaklara etkisi, mutfak kültürlerinin tarihsel gelişimi ve yerel yemekleri tanır, uluslararası mutfakların sağlık üzerine etkilerini inceler.
Ön Koşullar -
Eş Koşullar -
Özel Koşullar -
Öğretim Üyeleri Uzm. Dyt. Gözde Ekici
Asistanlar
Ders Gün,Saat ve Yeri Çarşamba 13:00-14:45, C Blok, B2 Amfi, Şirinevler yerleşkesi
Görüşme Saatleri ve Yeri Gözde Ekici, Salı 13:00-15:00, Şirinevler yerleşkesi C Blok, Ofis No:307
Öğretim Yöntem ve Teknikleri Anlatım, soru-cevap, tartışma
Temel Kaynaklar  

Ders notu

 
Diğer Kaynaklar

MacVeigh J. (Ed: Garza D), (2009). International cuisine, Clifton Park, NY, USA.

Anadolu Üniversitesi, Açıköğretim yayını, No:2171, Dünya Mutfakları I

Anadolu Üniversitesi, Açıköğretim yayını, No:2247, Dünya Mutfakları II

Haftalık Ders Programı
Hafta Dersin İçeriği Öğretim Yöntem ve Teknikleri
1. Hafta Anadolu mutfak kültürünün kökenleri ve Türk mutfağı Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
2. Hafta Fransız mutfağı Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
3. Hafta İspanyol mutfağı Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
4. Hafta İngiliz ve Balkan mutfağı Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
5. Hafta İskandinav ve Rus mutfağı Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
6. Hafta Orta, Kuzey, Güney Amerika ve Meksika mutfağı Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
7. Hafta Ara sınav
8. Hafta Çin mutfağı, Japon mutfağı Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
9. Hafta Hint mutfağı Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
10. Hafta Kore mutfağı Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
11. Hafta Malezya, Endonezya, Tayland ve Vietnam Mutfakları Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
12. Hafta Orta Doğu ve Afrika mutfağı Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
13. Hafta Diğer Asya Mutfakları (Orta Asya, Iran, Afganistan, Pakistan) Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
14. Hafta İtalyan mutfağı Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
15. Hafta Final
16. Hafta Final
17. Hafta Final
Değerlendirme Ölçütleri
Ölçüt Tipleri Adet Yüzdesi(%)
Projeler 1 40
Final 1 60