Lisans
Sanat ve Tasarım Fakültesi
Sinema ve Televizyon
Anlık RSS Bilgilendirmesi İçin Tıklayınız.Düzenli bilgilendirme E-Postaları almak için listemize kaydolabilirsiniz.


Gıda Güvenliği

Ders KoduYarıyıl Ders Adı T/U/L Türü Öğrenim Dili AKTS
BES0002 Gıda Güvenliği 2/0/0 SAD Türkçe 2
Dersin Amacı
Öğrencilerin gıda güvenliği konusunda bilgi sahibi olmalarını sağlamaktır.
Ön Koşullar -
Eş Koşullar -
Özel Koşullar -
Öğretim Üyeleri Dr. Öğr. Üyesi Sezen Sevdin
Asistanlar Arş. Gör. Gözde Ekici
Ders Gün,Saat ve Yeri Çarşamba 10:00-11:50, Şirinevler Yerleşkesi, C Blok B2 kat Amfi 2
Görüşme Saatleri ve Yeri Salı 13:00-14:00, Perşembe 10:00-11:00 Şirinevler Yerleşkesi C Blok SBF-309
Öğretim Yöntem ve Teknikleri
Anlatım, Tartışma, Soru-Cevap, Sözlü Sunum
Temel Kaynaklar
Ders Notları
Diğer Kaynaklar

 

1.     Artık, N., Şanlıer, N., Sezgin, A.C. (2017). Gıda Güvenliği ve Gıda Mevzuatı. Detay Yayıncılık, Ankara.

2.     Başoğlu, F. (2014). Gıda Kalite Kontrolünün Esasları ve Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri. Dora Yayıncılık, Bursa.

3.     Tayar, M., Kılıç, V. (2014). Gıda Endüstrisinde Hijyen ve Sanitasyon. Dora Yayıncılık, Bursa.

 

Haftalık Ders Programı
Hafta Dersin İçeriği Öğretim Yöntem ve Teknikleri
1. Hafta Gıda güvenliği ile ilgili tanımlar, gıda güvenliğinin önemi Anlatım, Tartışma, Soru-Cevap
2. Hafta Gıda güvenliği ile ilgili kuruluşlar ve mevzuat (TR ve AB) Anlatım, Tartışma, Soru-Cevap
3. Hafta Gıda kaynaklı tehlikeler (Biyolojik/Kimyasal/Fiziksel tehlikeler) Anlatım, Tartışma, Soru-Cevap
4. Hafta Gıda kaynaklı tehlikeler (Biyolojik/Kimyasal/Fiziksel tehlikeler) Anlatım, Tartışma, Soru-Cevap
5. Hafta Gıdalarda Temel İşleme Teknolojileri ve Ürün Güvenliği Anlatım, Tartışma, Soru-Cevap
6. Hafta Gıdalarda Temel İşleme Teknolojileri ve Ürün Güvenliği Anlatım, Tartışma, Soru-Cevap
7. Hafta Ara sınav Sınav
8. Hafta Gıda kaynaklı patojenler Anlatım, Tartışma, Soru-Cevap
9. Hafta Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar ve Genetiği Değiştirilmiş Gıdalar Anlatım, Tartışma, Soru-Cevap
10. Hafta Gıda katkı maddeleri Anlatım, Tartışma, Soru-Cevap, Sözlü Sunum
11. Hafta Gıda işletmelerinde hijyen/Personel hijyeni Anlatım, Tartışma, Soru-Cevap, Sözlü Sunum
12. Hafta Gıda endüstrisinde kalite yönetim sistemleri (GMP/GHP) Anlatım, Tartışma, Soru-Cevap, Sözlü Sunum
13. Hafta Gıda endüstrisinde kalite yönetim sistemleri (HACCP/ISO 22000) Anlatım, Tartışma, Soru-Cevap, Sözlü Sunum
14. Hafta Gıda endüstrisinde kalite yönetim sistemleri (ISO 9000/ISO 18000) Anlatım, Tartışma, Soru-Cevap, Sözlü Sunum
15. Hafta Final Sınavı Sınav
16. Hafta Final Sınavı Sınav
17. Hafta Final Sınavı Sınav
Değerlendirme Ölçütleri
Ölçüt Tipleri Adet Yüzdesi(%)
Ara sınav(lar) 1 40
Final 1 60