Sanat ve Tasarım Fakültesi
Sinema ve Televizyon

Deneysel Film Yapımı

STV8006 Deneysel Film Yapımı 1/2/0 SA Türkçe 4

Deneysel bir filmin yaratıcı süreci (artistik) ile mali süreçleri (lojistik) arasında bağlantıların nasıl kurulacağı ve elde edilen senaryonun ayrıştırılarak bütçelendirme, mekan bulma, izinler, aksesuar, dekor-kostüm, çekim takvimi gibi yapım aşamalarını düzenlemek ve ekonomik koşulları verimli kullanarak yapımcı-yönetmen olarak üretilecek deneysel filmlerde yaratıcılığın daha fazla işin içinde olması ve bilgisayar ortamında program deneyimleri ile projenin üretimini yaptırabilme amacını taşımaktadır.

Ön Koşullar
Eş Koşullar
Özel Koşullar
Öğretim Üyeleri
Asistanlar
Ders Gün,Saat ve Yeri
Görüşme Saatleri ve Yeri
Öğretim Yöntem ve Teknikleri

Temel Kaynaklar

Charlotte Worthinghton, Yapım, Literatür Yayınları, 2011.

Durmuş Akbulut, Sinemanın İlkeleri Belgeler ve Deneysel Sinema, Etik Yayınları, 2012.

Diğer Kaynaklar
1. Hafta Genel giriş, Deneysel film nedir anlatımı.
2. Hafta Taslak film projesinin ayrıştırılmış dosya incelemesi.
3. Hafta Bütçe oluşturma eğitimi.
4. Hafta Taslak film projesinin ön bütçe oluşturma araştırmaları ve veri toplama çalışmaları.
5. Hafta Taslak film projesinin ön bütçe oluşturma araştırmaları ve veri toplama çalışmalarının paylaşımı.
6. Hafta Taslak film projesinin Celtx programı ile ayrıştırma çalışmaları.
7. Hafta Ara sınav
8. Hafta Öğrencilere proje-senaryo dağıtımları, dönem ve mekan çözümleri incelemesi.
9. Hafta Mekan bulma ve uygulamaya geçme yöntemleri çalışmaları.
10. Hafta Projeleri teslim alma ve üzerinde tartışma-değerlendirme.
11. Hafta Panoromik fotoğraf çekimleri ile mekan tespit uygulamaları ve bilgisayarda çalışma.
12. Hafta Pusula kullanarak mekanlarda çekim zaman planlaması uygulamaları.
13. Hafta Çekimler esnasında mekanlar arası ulaşım planlaması çalışmaları.
14. Hafta Yeni bir final projesi.
15. Hafta Proje devam.
16. Hafta Proje teslim ve dönem sürecinin genel değerlendirilmesi.
17. Hafta Final sınavı.
Ara sınav(lar) 1 10
Ödevler / Dönem Ödevi / Sunum 1 20
Derse Devam / Katılım 1 10

ÖÇ-11 Deneysel film projesinin gelişiminin farkına varacak.
ÖÇ-22 Bilgisayar ortamında gerekli programları ileri düzeyde kullanabilme deneyimine sahip olacak.
ÖÇ-33 Pusula ve sayısal fotoğraf makinesinin günlük yaşamdan kullanım farklılıklarını yaşayacak.
ÖÇ-44 Organize olabilme ve planlama yapma yetisini kazanacak.
ÖÇ-55 Yapımcı yönetmen deneyimini dönem projesinde yaşamış olacak.
PÇ-1 İletişim, sanat ve kültürle ilgili kavramlar öncelikli olmak üzere farklı alanlarla ilgili her türlü kavramı tanımlayabilecek.
PÇ-2 Teknolojik gelişmeleri ve buna bağlı olarak değişen sanatsal ve kültürel algılama biçimlerini yorumlayabilecek
PÇ-3 Çağdaş/güncel sinema ve televizyon pratiklerini anlayabilecek.
PÇ-4 Sanat, iletişim ve toplum arasındaki organik ilişkileri çözümleyebilecek.
PÇ-5 Yaratıcı süreci öğrenecek ve yaratıcılığı ön plana çıkaran eserler üretebilecek
PÇ-6 Disiplinli ve kendi yarattığı çizgide yaratıcı, esnek ve bağımsız bir şekilde çalışabilecek.
PÇ-7 Mesleklerinde gerekli olan araçları ve donanımları doğru yer ve doğru zamanda kullanabilecek, projelerini belirlenen süre içinde uygulayabilecek
PÇ-8 Yaratıcı fikirlerini görsel iletiler kullanarak ifade edebilecek.
PÇ-9 Animasyon, fotoğraf, sinema gibi farklı disiplinler arası alanlarda özgün ürünler verebilecek.
PÇ-10 Film yönetimi, senaryo, görüntü yönetmenliği ve kurgu alanlarında deneyim sahibi olacak.
PÇ-11 Bilgisayar tabanlı uygulamaları kullanarak sinema ve televizyon için görsel efekt hazırlama becerisi kazanacak.
PÇ-12 Oyunculuk, mimik, dramatik doğaçlama alanlarında deneyim sahibi olacak
PÇ-13 Kitle iletişim alanında yeniliklere açık ve yenilikleri alana uyarlayabilir olmak
PÇ-14 Ulusal ve uluslararası alanlarda deneyimli uzmanlarla birlikte proje üretebilme yeteneği kazanmış olacak.
PÇ-15 Ulusal ve uluslararası alanlarda yarışma, sergi, festival, seminer vb. etkinliklere katılmış olacak.
 PÇ 1PÇ 2PÇ 3PÇ 4PÇ 5PÇ 6PÇ 7PÇ 8PÇ 9PÇ 10PÇ 11PÇ 12PÇ 13PÇ 14PÇ 15